Sunday, 30 November 2014

+ Stock untuk gebu

Kino Kino mitsu..

Comel kan name timangan dia..aritu call kakak owner kino mntak ngan dia u satu set mcm biase..sbb nak kelihatan mulus at my date..so nie stoknye mintak 20 botol dia bgi 18 je ish ..nak kena cakp bru bg..lebih..tp kaka tu mmg best ckp je..nak percuma..mesti bagi..yela kl nak ikutkan..mahal gak beli dekat..watson atau guardian..biase kino dlm 150 lebih la..so bile beli ngan dia..dapat murah..lah..sb dia beli ngan staff purchase.. RM100 dapat 16 botol plus 4 botol percuma..Daku amik semua set diamond collagen ..hehe..suke sangat...dia nie kuat jugak berniaga..macam macam dia promote kat daku tp daku setia beli kino ngan dia..

Minum u mulus.Bismillahirahmanirahim


+ Done for today

1 done..

Penat..tapi happy bile dapat DIY sendiri..kan..but anyway thanks to my mom n abg adik sbb uruskan semuanya setakat nie ..pasang langsir..baru totally rumah daku dah stunning..wow totally amazing dengan usaha gigih diorang..sukenye .. so petang tadi i gigih isik gula gula dalam tupperware.. y supercute ..gigih aku usahakan ..totally cute..hehe..so 400 siap setel..nanti nk masukkan dlm paper bag lak..kan ..okay nak citerla..tupperware love love nie daku beli tyme tgh carik ape barang y nak letak sbg goodies cari punye carik dalam ternet..tgk dlm satu blog ..lagi satu daku nk bg y super bajet n org takkan buang kan..skunk nie bile org campak rase ya allah mmbazirnye..so abis pikir..jumpe dlm ternet..amik info terus wassap..tq la owner tupperware online cos reply..hantar by courier..1 set ade 4 bijik..so aku beli 100 set..total up 400..set another 100 tambah dengan bekas kertas y merah nie ..nie beli dekat gemas..ade dekat pasir besar mall ..kedai bunga..tapi dia sediakan brg kahwin guess what berapa je..satu set ade 25 bijik..so harge dia jeng jeng jeng RM15 je,,super murah..kan.untuk bahagian goodies setakat nie daku dapat save bajet dengan brilliant...alhamdulilah..plus lak daku punye sis nk sponsor goodies vip n mug ..aku terima dengan rela hati,,heheh..

Lega.Alhamdulilah.


Thursday, 27 November 2014

+ Package Raja Sehari - Booked

Sudah booked..

1/12 sy nak bermandi manda.. dekat Spa Qisya..of cos kena bgtau..sebab sy rase sgt murah..package yy disediakan..First tyme nk buat full package..erm btw dia kwn sy mase sekolah menegah dulu..owner dia still cantik..agknye tekejut x dia tgk i ..y dah debak cmnie...haha selepas 9 taun..sebenarnya for my case 2 bulan lepas i buat spa n spa kuku..lepas tu dah malas sbb sibuk sgt..mak daku pun bising..nape xteruskan..usaha..memspakan diri tu beterusan...hermm pulus xde lah mak..tapi for b2b iadvise uols beterusan tau buat spa sblum save da date uols..nie pastikan uols nampak halus n gebu..je mase hari bahagia..boleh diy...sendiri tapi tang sental belakang sape nak buat..hehe..okaylah tu je u hari nie nnt kite update..tyme kita buat tu..


Tuesday, 25 November 2014

+ Deritamu deritaku jua

Sedeh..

Tgk kecederaan pada baby boo daku..rase sedeh aje..ingtkan bunyi dump..ingtkan apelaah..cek cek kat basement xde la plak..tup tup after kat opis..bekalar boo daku..huk huk..sedeh..mula xnmpk sgt pas kena hujan..shining je tempat..cakap kat Mr.J terus mengeluh..calar takpe..kemek nie susah sikit
kena bwk bengkel ketuk..tp kemek dia ape je pun mcm kena tekan..aku nk try tekan tak reti la wei..
tapi gigih lak duk bukak youtube nk selesaikan maslh nie ..las las jumpe.. how to pop up ur dent car. DIY..alat penyedut..laa..y paling aku suka guna pelocok tandas..tapi rumah aku lak takde pelocok tamdas..hurm sedeh.. las las..terbeli Basic H shaklee..sbb ade blog nie suh aku sental ngan mende nie..tapi xjadi sgt  entahlah mgkin sentelan aku xkuat ke camne..ilang la  skit dr teruk kan..tapi okay la Basic H pencuci 1000 kegunaan kan..sabar je la..sedapkan ati..pahtu gigih la aku tgk Mr fix it pen..katenye leh ilangkan calar y teruk..hurm kat mane nk cr..nak secepat mgkin..xdel aa plak..Mr.J ckp tggu lah pas kawen...at least kesan tu ilangla skit sblum aku temui any perubatan ajaib u baby......

Org cakap normal..

Wey ..dengar tu ..sumtimes org ckp normal wey..popuan bwk keta kalau x gesek benda batu dan kayu nie..abis abis semua benda nk langar..hurm tapi aku sedeh sbb ibarat luka baby ..duit y mengalir laju (darah)..tapi aku nk hapuskan tahyul mahyul y ckp pompuan bwk keta cmtu ini..aku nk make baby proud..hehe..last ek baby ..pahnie mama akan tatang baby  mcm minyak y penuh gtew.

+ Which one better

Oh gosh..

Susah giler nak cr shawl..mmg la kan..xde usaha..sgt..rushing tu y penat...klau org lain awl awl dah usha shawl ke bawal ke ape.. Nak g shah alam..tapi mak aii jauh..lagipun xde mase la babe..hehe..last last pusim pusim atas ampang jumpe dual booth jual shawl..satu kedai y biase biase je rm10 je dia stu ag..shal chiffon customade y xde kat pasaran..wah sgt sgt cantik kain dia..tapi dlm pada mase y sama daku pening mane satu nk pakai..okay daku decide u nikah. pakai chiffon shwal square atau long shawl tp xtau nk amik white ke peach lembut sbb nk match dgn sampin Mr.J..second u sanding daku nk pakai satin shawl..dark brown ..dah jumpe tp okay ke kan muka daku y tembam tahap apam dewa nie..abis satu web pusim tgk tapi tula stu stu pun mak aii harga..melangit..tggi dr purse aku nie huhu..

Tadaa..






Nanti nak tgk mlm nie okay x..kite suka sgt very dark brown ..agjknye kl..dlm gambar..nmpk kaler   hitam ke brown..erm xpela nnt kite cuba dulu..tapikan cuba tgk model model nie..subhanallah..cantik
tudung yang sy copy nie ade y calqisya punye and by shawl by vssnow ..tapi y paling daku bknan of cos la warne putih..sbb ye la same kaler ngan baju nikah daku kan.. second light pink..tapi y putih instant shawl taw..just satu kali lilit je..nak beli ke xnak................................................................RM59

So which one is better for me..

Satu lagi daku beli dr customade Razz Hijab..iaitu inner anti temban ..owner dia my ex colleague kat tempat lame..dia siap pos suh cuba dulu..nnt bru bayar..pergh mane nak cari nie..baik kan kak lin nie ..dia buat tudung y sgt ikut syariat tapi bergaya kalau nk usha leh la ke page nie Razz Exclusive Hijab

Terharu...

Friday, 21 November 2014

+ Looking for house for Us

Mane nak cr rumah wey penat..la cr rumah kat kl ..nie penat giler... nak keluar bijik mate tau dok usha kat mudah..bile dah jumpe y sesuia y mmg bkenan kat ati..tetibe owner cancel appointment..sakit ati sbb mende tu dah banyak berlaku dlm 2 bulan proses mencari..sedeh sgt bile tetibe update owner cakap sorry dah sewa..erm ngadu kat Mr.J dia ..dia kate sabarlah..nnt ade la rezeki kita..hurm..entah lah..

Haru..

Yela kol set date nk buat appointment he say..dah sold..rumah nie cantik sgt..dah la murah fully furnished tup tup jual..watt da fisshy... hurm xpelaa ..mungkin bukan rezekin lagi...aku mmg cerewet bab cari rumah sgt sgt cerewet...sbb bukan ape kl nk sewa tu bairlah puas ati..xnk setakat nk tempat berlindung je..xkisah murah ke ..nk y okay..tapi tu la semua hampeh ade y mahal sgt ade y separa mahal tp rumah..ade y murah tapi hurm dah smbar diorg.. 

Malas nak pikir..

Biarlah..ade la tu sikit ari lagi Allah maha besar..aku xnk besar pun..cukupla keperluan dan selesa u mulakan hidup baru..dgn y tersyg..3 bilik 2 bilik air..okay sgt..tp susah sgt nk dpat..usha lagi la harap harap sblum kahwin dah dapat..amin.